Rendezvények

Rendezvények, klubok, előadások

Klubok

Segítség a mindennapi életben és az elhelyezkedésben.

Előadások

Témaspecifikus előadások képzett előadókkal.

Egyéb rendezvények

Általunk szervezett, vagy minket is érintő rendezvények.

Klubok

Klubfoglalkozásainkon programunk résztvevői olyan ismereteket, készségeket és tapasztalatokat tanulnak meg egymástól és osztanak meg egymással, melyek segítik őket a mindennapi életben és az elhelyezkedésben.

Az álláskeresési klub, családi kassza klub, sikeres nő/sikeres férfi klub, segítségbank klub, kommunikációs klub, mentális állóképesség klub, összetartó anyák klubja, baba-mama klub, sikervonal klub és hogyan tovább klub különböző témákat érint minden alkalommal és sokszor egy adott előadás témájához kapcsolódik.

Minden klubfoglalkozásunkról részletes és friss információkat a Család és KarrierPONT Facebook oldalán találnak:
https://www.facebook.com/csaladkarrier/

A koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel a klubok online, Zoom applikáció használatával valósul meg, a következő linken:
ZOOM LINK

BABA-MAMA KLUB

Az álláskereső klub magába foglalt mindent amit az aktuális, helyi és országos álláskeresésről tudni lehet. Foglalkoztatási osztály bemutatása, álláskeresési lehetőségek feltárása, az önéletrajz elkészítéstől a motivációs levél megírásán át a megfelelő portálok felkeresése, videó-önéletrajz készítés, munkavállalók a munkáltató szemszögéből, jó munkavállaló ismérvei és még számos téma, amelyeket érintve teljes képet kaptak a résztvevők az álláskeresés témakörben.

A kommunikációs klub keretein belül, a képzéseken és fejlesztéseken elhangzott kommunikációs témák lettek tovább boncolva: kommunikáció típusai, kommunikációs stílusok, sikeres kommunikáció, kommunikáció fontossága, kommunikációs nehézségek, kommunikáció a munkahelyen, kommunikáció családon belül.

Családi kassza klub témái közzé tartozik minden olyan lehetőség amely a családi költségvetés sikerességéhez hozzájárul. Vállalkozók, könyvelők, pénzügyi ismeretekkel rendelkező előadók voltak a meghívott vendégek. A spórláson át, a hulladékcsökkentésen keresztül, az újrahasznosítás és a plusz bevételi források megkeresése volt a fő téma.

Segítségbank klub a Család és KarrierPont egyik szolgáltatásának bemutatására jött létre és ezáltal adtunk teret a minél szélesebb megismerésnek és a fő gondolat, a segítségnyújtás helyben való elterjesztésének.

Sikeres nő/sikeres férfi programsorozatunkban megszólaltattunk minél több helyi sikeres embert, fiatal vállalkozót és családanyákat, ezzel is példamutatást adni a célcsoport tagjaink számára.

Összetartó anyák klubja és a baba-mama klub a célcsoport tagjaink igényeire válaszolva jött létre, próbálva ezzel kialakítani egy szorosabb kapcsolatot a célcsoport tagok, a Család és KarrierPONT, illetve a klubvezető anyák között. A fő célja a közösségépítés, a tapasztalatcsere volt.

Mentális állóképesség fontosságáról az állákeresés és a család kapcsán rengetek szó esett már a képzéseken és fejlesztéseken, ezeket a gondolatokat tovább éltetve, szakemberek bevonásával igyekeztünk ebben a témában is a célcsoport tagok számára minél többet nyújtani.

A hogyan tovább klubban főként a Család és KarriePONT tevékenységének kiértékelése, további tervezése volt a cél, bevonva az eddigi ügyfeleinket az értékelési folyamatokba, véleményformálási lehetőséggel. Valamit a fenntartásban felmerülő lehetőségek keresése.

Előadások

Mindezidáig több, mint 250 előadást, klubot szerveztünk programunk kapcsán foglalkoztatóknak és munkavállalóknak egyaránt, előzetes igényfelmérések alapján. Előadásaink témái szorosan kapcsolódnak projektünk céljához: a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek segítése, munkaerőpiacra történő visszajuttatása. Előadásaink széles skálája ismereteket nyújt és készségeket fejleszt a munkavállalás megkönnyítéséhez illetve a mindennapi boldoguláshoz: a munka és magánélet összehangolásától a családi kassza témaköréig. A szélesebb körű és mindenki számára elérhető foglalkoztatás érdekében a munkáltatókat is tájékoztattuk a különböző foglalkoztatási formákról, az atipikus foglalkoztatásról és annak előnyeiről.