Nonprofit Hagyomány Alapítvány

Jótanács

Információk a kijárási korlátozásról

A kormány 2020. március 27-én, a Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozott rendelete értelmében 2020. március 28-tól április 11-ig korlátozza a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyását. A kijárásra csak alapos indokkal kerülhet sor.

A járvány miatt bevezetett közterhekkel kapcsolatos kormányrendelet

A Magyar Közlönyben megjelent legújabb adó- és járulékkedvezmények bevezetéséről szóló március 24-étől hatályos kormányrendelet nagyon sok munkáltatón, ezáltal munkavállalón is segíthet, akinek a járvány miatt bevétele csökken, sőt esetleg megszűnik. Alább hozzuk a rendeletet, amely tisztázza, kikre vonatkoznak a könnyítések.

Juttassa szervezetét megfelelő érdekképviselethez

Kedves civil szervezeti képviselő, vezető! Vegye kezébe szervezete sorsát és csatlakozzon a Nemzeti Együttműködési Alap által biztosított civil jelöltállítási rendszerhez!

Családi pótlék 2020 - mennyi a családi pótlék összege?

Hol és hogyan igényelhető a családi pótlék 2020-ban? Ki jogosult családi pótlékra? Mikor utalják, folyósítják a családi pótlékot? Milyen nyomtatványok szükségesek a családi pótlék igényléséhez 2020-ban? Mennyi a családi pótlék összege egy gyermekes család esetén, két- vagy többgyermekes család esetén? A gyermek hány éves koráig jogosult a szülő iskoláztatási támogatásra? Hány forint a családi pótlék havi összege?

Szeptember második felében jön a közmunkások egyszeri juttatása

Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a kormány korábbi döntésének köszönhetően – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Ötmilliárd forint szociális tüzelőanyagra

Ötmilliárd forintot biztosít idén a kormány a szociális célú tüzelőanyag-programra - mondta el Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár 2019. július 16-án, a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

A nyári vakáció alatt is biztosított a rászoruló gyermekek ebédje

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek.

Ahogyan bármely honlap, úgy ez az oldal is sütiket (cookie) használ a működéshez. Az oldal használatával, ön beleegyezik ezek használatába!
Adatkezelési tájékoztatónkhoz kattintson ide!